Om du helst åker pistade backar är ett par grymma pistskidor till för dig som vill kunna utmana dig själv. Ta din slalomåkning till nästa nivå med snabbare och skarpare svängar med nya pistskidor.

DE BÄSTA PISTSKIDORNA 2020 – FÅ UT MAXIMAL EFFEKT FRÅN SKIDORNA

Är du ute efter ett par nya skidor som ger dig en mer effekt i pisten och ger dig möjlighet att ta ut svängarna så är ett par pistskidor något för dig. Pistskidan är specialgjord för just pisten med annat material och längd.

Välj dina skidor utefter din egna erfarenhet från skidåkning och komplettera med en bindning som passar dig. Nedan har vi skapat en topplista med de skidor vi tycker är allra bäst just nu. 

Salomon E S/MAX 8

Head V-shape V4 Lyt

K2 Ikonic 84

Betyg 5/5
5/5

Snabba och exakta svängar

Betyg 4.9/5
5/5

För högre hastighet och brantare backar

Betyg 4.9/5
5/5

Perfekt unisexskida för pisten

Innehåll

  • Topplistan
  • Salomon E S/MAX 8

Vem är pistskidan för

Pistskidan är för dig som helst håller dig till pisten och gillar att ta ut dina svängar. Skidorna är framtagna utefter pisten så att du kan ta ut dina svängar och åka i högre hastighet.

Ett par pistskidor kommer ge dig andra förhållanden i backen och grymma i nypistat men även i uppåkta backar som brukar förekomma framåt eftermiddagen. För dig som föredrar nypistat och slalom är pistskidna perfekt för dig.

Köpguide

Har du nu bestämt dig för ett par pistkidor är det nu viktigt att du väljer rätt skida. Välj en skida utefter din erfarenhet, längd och vikt, du kan följa vår snabbguide här.

Du kan även ta hjälp av personalen i butiken på skidanläggningen som gärna hjälper dig. Personalen där hjälper dig anpassa dina skidor efter din erfarenhet och teknik. Med rätt skidor får du ut mer av dina skidor som tar dina skiddagar till nästa nivå!

För pistskidor är det viktigt att de klarar av pistens olika förhållanden som ex, nypistat, isigt eller uppåkt. Skidorna är därför tillverkade med lite bredare midja, kortare och med bra respons. Skidorna är anpassade på så sätt att de är snabbare i svängar så det går att pressa skidorna i svängar utefter hur du vill åka. Skidan är även hårdare som gör att den klarar hårdarare underlag som det oftast är i pisten.

Pistskidna passar dig som endast vill ha ett par skidor och som är grymma i pistade backar. Så för dig som endast åker pistat är pistskidan ett utmärkt val.

Skillnaden mot all mountainskidan och offpist skidan

Den största skillnaden är att pistskidan är bäst i pisten och mindre bra offpist. Den är framtagen för det hårda underlaget och klarar pistade backar utan problem. Skidan är oftast helt rak baktill som skiljer sig då de andra skidorna oftast är uppvikta baktill för att klara av offpist skidåkning lättare. Kolla upp detta innan om du skulle vilja åka offpist också, då rekommenderar vi en all mountainskida som är uppvikt baktill och är lika bra i pisten som offpist.

All mountainskidorna skiljer sig på så vis gentemot pist och offpistskidan att det går åka över hela berget med samma skida. En all mountaskida har en bredd som är mitt emellan pistskidan och offpistskidan på ca 90-110mm. En mer pistorienterad all mountaskida är närmre 90mm midja medans en offpistorienterad all mountainskida är närmre 110mm midja.

Vår topplista

Valet av topplistan

Kort sammanfattning

När du åker alpint är det viktigt att valet av skidor passar dig och din åkstil. Välj därför de skidor som kommer ge dig mest upplevelse i backen, glöm inte heller att erfarenhet, vikt och längd spelar stor roll så du får ut en optimal upplevelse på fjället.

Pistskidorna är i första hand tillverkade för pisten, se därför till att välja rätt. För att få ut maximalt av din skidsemester har vi valt ut de skidor vi rekommenderar, kika in de vi tycker är bäst.

Följ oss gärna på instagram