Åker du hellre utanför pisten och jagar härliga dagar med massor av puder och strålande sol, då vill du ha ett par skidor som kan uppfylla dina krav i offpisten. Offpistskidan är specialgjord för offpist-åkning för en bättre och enklare åkning.

Bästa offpistskidorna 2020 – För dig som älskar puder

För dig som gillar att åka i pudersnö rekommenderar vi att du skaffar dig ett par offpistskidor, offpistskidna är specialgjord för att göra din att göra din skidåkning enklare. Offpistskidan är bredare och längre för att göra dina svängar enklare och för att få den där surfkänslan. Välj ett par skidor som du tror passar dig och välj till en bra bindning. Åker du puder i skog bland massa träd så välj en skida med twintip och tailrocker för att enklare svänga emellan träden.

Salomon QST 106

5/5
5/5

Ultimata freeride skidan

K2 Mindbender 116 C

4,9/5
5/5

Mångsidig offpist skida som klarar allt

Vökl V-Werks BMT

4,8/5
5/5

BMT står för Big Mountain Touring. Som säger allt om skidan, grym!

Innehåll

  • Topplistan
  • Salomon QST 106

Vem är offpistskidan för

Offpistskidan är för dig som hellre åker utanför pisten i djup snö. För dig som gillar att komma bort från pisten och ut på berget mot nya utmaningar är en offpistskida det bästa valet.

Offpistskidan är något bredare än vanliga skidor för att få surfkänslan när du åker och för enklare svängar och bättre kontroll på skidorna i djup snö. Välj offpistskidor för maximalt nöje i snön.

Köpguide

Har du nu bestämt dig för ett par offpistskidor är det nu viktigt att du väljer rätt skida. Välj en skida utefter din erfarenhet, längd och vikt, du kan följa vår snabbguide här.

Du kan även ta hjälp av personalen i butiken på skidanläggningen som gärna hjälper dig. Personalen där hjälper dig anpassa dina skidor efter din erfarenhet och teknik. Med rätt skidor får du ut mer av dina skidor som tar dina skiddagar till nästa nivå!

För offpistskidor är det viktigt att skidorna klarar av utmaningarna utanför pisten som djup snö, snabba svängar mellan träd och möjlighet att landa baklänges. Skidorna är oftast uppvikta baktill som twintip skidor är för att lättare komma ur svängar i pudret och har stor svängradie. Skidan kan även ha en så kallad ”pintail”, som innebär att skidans bakdel är smalare för bättre stabilisering och flyt i snön.

En Offpistskida passar dig som gärna åker i nysnö utanför pisten och älskar härliga dagar på fjället.

Skillnaden mot pist och all mountainskidan

Offpistskidan skiljer sig först och främst på dess bredd som ligger runt 110-125mm och lekfulla åkning. Offpistskidan är även framtagen för bäst skidåkning utanför pisten men funkar även bra i pistade backar fast dock inte lika bra jämfört med pist och all mountainskidor.

Skidan än en mer lekfull skida som är mer lik parkskidan. Välj den skida som kommer ge dig mest glädje på berget.

Vår topplista

 

Valet av topplistan

 

Kort sammanfattning

När du åker alpint är det viktigt att valet av skidor passar dig och din åkstil. Välj därför de skidor som kommer ge dig mest upplevelse i backen, glöm inte heller att erfarenhet, vikt och längd spelar stor roll så du får ut en optimal upplevelse på fjället.

Offpistskidor ger dig stora möjligheter att åka vart du vill i världens puderbackar som ex Norge, Kanada, Japan m.m så se därför till att välja rätt. För att få ut maximalt av din skidsemester har vi valt ut de skidor vi rekommenderar, kika in de vi tycker är bäst.

Följ oss gärna på instagram