Bästa All mountainskidorna 2020 – Åk över hela berget

När skidsäsongen väl startar vill du vara redo för att ge dig ut i backen med ett par all mountainskidor. Alpinskidåkning eller slalom som det kan kallas är en härlig aktivitet på vinterhalvåret. Se till att du är väl förberedd för roliga dagar i backen med de bästa all mountainskidorna!

Bästa All mountainskidorna 2020 – Åk över hela berget utan att behöva byta skidor emellan

Åker du både pistat och offpist är ett par all mountainskidor något för dig. Med all mountainskidor åker du över hela berget, pistat som offpist utan att behöva byta skidor emellan åken. Skidorna är utformade för hela berget så du kan variera åkstil som du vill.

All mountainskidor är något bredare och har en böjd framkant för enklare offpist skidåkning men även för skidåkning i pist. Välj de skidor som passar dig bäst, välj bredare om du åker mer offpist och smalare om du åker mer pistat. Åker du lika ofta pistat som offpist så välj en skida med normalbredd som är bäst för båda typer av åkning. Nedan har vi skapat en lista med de all mountainskidor vi tycker är bäst just nu!

 

Head Kore 93

5/5
5/5

Suverän överallt på berget

Head Monster 83 Ti

4,9/5
5/5

Levererar hög hastighet

K2 Mindbender 108 Ti

4,8/5
5/5

Grym i både pist som offpist

Völk Kendo 88

4,8/5
5/5

Grym svängradie

Innehåll

  • Topplistan
  • Head kore 93

Vem är all mountainskidan för

Är du den som inte riktigt kan bestämma dig för vart på berget du vill åka? Vi kan meddela att du är inte ensam om det. All mountainskidan är framtagen för precis det, att du kan åka vart du vill utan att behöva byta skidor emellan dina åk i pisten eller offpist.

Ett par all mountainskidor underlättar för dig så att du slipper ha två olika skidor och du sparar även en del pengar på att välja all mountainskidor då du endast behöver ett par skidor. För dig som älskar skidåkning är ett par all mountainskidor att föredra för en härlig skidupplevelse.

Köpguide

Har du nu bestämt dig för ett par all mountainskidor är det nu viktigt att du väljer rätt skida. Välj en skida utefter din erfarenhet, längd och vikt, du kan följa vår snabbguide här.

Du kan även ta hjälp av personalen i butiken på skidanläggningen som gärna hjälper dig. Personalen där hjälper dig anpassa dina skidor efter din erfarenhet och teknik. Med rätt skidor får du ut mer av dina skidor som tar dina skiddagar till nästa nivå!

För all mountainskidan är det viktigt att de klarar både pistat och offpist, skidorna är därför tillverkade med bredare midja, vassa stålkanter och bra respons. Skidorna är anpassade på så sätt att de är lugnare i större svängar men det går även att pressa skidorna i kortare svängar. Skidan är även hårdare som gör att den klarar hårdarare underlag som detoftast är i pisten men som kan förekomma offpist också.

All mountainskidan passar dig som endast vill ha ett par skidor och som klarar både offpist och pistade backar. Så för dig som endast vill ha en skida är all mountainskidan ett utmärkt val.

Skillnaden mot pist och offpist skidan

All mountainskidorna skiljer sig på så vis gentemot pist och offpistskidan att det går åka över hela berget med samma skida. En all mountaskida har en bredd som är mitt emellan pistskidan och offpistskidan på ca 90-110mm. En mer pistorienterad all mountaskida är närmre 90mm midja medans en offpistorienterad all mountainskida är närmre 110mm midja.

En annan skillnad skidorna emellan är att allmountainskidorna antingen är snäppet mer lik en pistskida eller en offpistskida. Pistskidan är oftast inte uppvikt baktill som offpistskidna oftast är, se därför till att kolla upp detta med all mountainskidan för att välja den som passar dig bäst.

Vår topplista

 

Valet av topplistan

 

Kort sammanfattning

När du åker alpint är det viktigt att valet av skidor passar dig och din åkstil. Välj därför de skidor som kommer ge dig mest upplevelse i backen, glöm inte heller att erfarenhet, vikt och längd spelar stor roll så du får ut en optimal upplevelse på fjället.

All mountainskidor ger dig stora möjligheter att åka vart du vill, se därför till att välja rätt. För att få ut maximalt av din skidsemester har vi valt ut de skidor vi rekommenderar, kika in de vi tycker är bäst.

Följ oss gärna på instagram

Lämna en kommentar